SAMOUBOJSTVO 64-GODIŠNJAKINJE

Objesila se štićenica Doma za starije i nemoćne

29.09.2010 u 17:49

Bionic
Reading

Kako u priopćenju novinarima navodi policija, žena se objesila u kupaonici o navlaku za prekrivač nakon čega je, od zadobivenih ozljeda, preminula

U Zdenki, domu za starije i nemoćne u Slatini jutros oko četiri sata objesila se 64-godišnja štićenica Đ. V. iz Miljevaca. Kako u priopćenju novinarima navodi policija, žena se objesila u kupaonici o navlaku za prekrivač nakon čega je, od zadobivenih ozljeda, preminula. U priopćenju dalje navode da je liječnik slatinskoga Doma zdravlja proglasio smrt u 4.30 sati, a da je motiv i razlog samoubojstvu tjelesna bolest.

Zdenka Trubarac-Šoštarić, jedna od suvlasnica Doma u kojem je počinjeno samoubojstvo, nije željela primiti novinara na razgovor niti objasniti jesu li ženi prije toga pružali odgovarajuću zdravstvenu njegu. 'Sve mi ovo zvuči kao da ćete pisati nešto negativno pa se za sve informacije obratite policiji', rekla je Trubarac-Šoštarić.

U Miljevcima, mjestu petnaestak kilometara od Slatine, mještani kažu da je žena u Dom za starije i nemoćne odselila nakon operacije kuka, prije mjesec dana, jer, tvrde, za nju nije imao tko kvalitetno skrbiti. Miljevčanima je poznato da je Đ. V. bila bolesna, ali razumna osoba koja je u zadnje vrijeme živjela sama. Prije odlaska u mirovinu bila je krojačica, a od obitelji je, navodno, imala dvije udane kćeri, ali ne znaju u kakvim su odnosima bili.