nova reakcija

Obitelj Gorana Šarića: 'Banožić laže, nikad se nije javio. Imamo informacije...'

21.05.2024 u 19:01

Bionic
Reading

Bivši HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić, optužen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubio 41-godišnji vozač i otac dviju djevojčica Goran Šarić, dao je intervju prvi put nakon nesreće

Jučer je stigla i prva reakcija obitelji, a odvjetnik obitelji Šarić, Hrvoje Šutalo, sada je poslao novo pisano obraćanje obitelji preminulog.

Njihov odgovor za RTL prenosimo u cijelosti:

'Nažalost naš otac, suprug, sin i brat, pokojni Goran Šarić nije u mogućnosti dati svoj izjavu o okolnostima tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine, a sve zbog nepropisne vožnje odnosno kršenja propisa o sigurnosti prometa okrivljenog, kako je to utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a što će nadamo se i utvrditi Općinski sud u Vinkovcima donošenjem presude kojom će istog proglasiti krivim za kazneno djelo.

Na nesreću okrivljenog, postoji svjedok ove prometne nesreće, kao što i postoji prometno vještačenje jedno ugledne i priznate ustanove, koje će pomoći sudionicima u kaznenom postupku utvrđenju istine i stati na kraj nedavno izrečenim lažima.

Naša bol i tuga zbog gubitka Gorana se ne smanjuju niti s odmakom vremena, a posebno ne pomaže lažno spominjanje naše obitelji u kontekstu isprike od strane okrivljenika.

Nama, djeci, supruzi, majci i bratu pokojnog Gorana okrivljeni se nikad nije javio, a kamoli ispričao. Nije izrazio ni sućut majci, supruzi, djeci ili bratu.

Podredno želimo naglasiti da smo zahvalni na empatiji hrvatske javnosti, svim ponuđenim oblicima pomoći od strane pojedinaca, kao i informacijama koje smo dobili.

Jedna od tih za sada nepotvrđenih informacija je da je okrivljenik u vrlo dobrim prijateljskim odnosima s osobom koja je usko rodbinski povezana s jednim od prometnih vještaka sa Zavoda za prometno-tehnička vještačenja, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti, slijedom čega se po našem osobnom sudu pribojavamo svih možebitnih naknadnih vještačenja po toj Ustanovi.

Na kraju samo želimo da se kazneni postupak provede i završi na pošten i pravedan način, te da se naša obitelj pusti na miru, kako bismo mogli i dalje tugovati za našim Goranom, budući da je naš gubitak težak i stopostotni, a naša srca ne nogu prihvatiti gubitak našeg tate, supruga, sina i brata.

Obitelj', napisali su u priopćenju.

sve osim nogometa

Učitavanje...