NUŽNI ZAMAH

Obersnel otkrio investicije za preporod Rijeke

05.06.2012 u 16:40

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je danas na redovitoj konferenciji za novinstvo kako se u gradu Rijeci pokušava na sve načine pronaći povećanje investicija na području grada te je najavio ostvarenje nekih od znatnijih ulagačkih projekata.

Na obalnom području Kostabele, na zapadnom dijelu grada, ulagač iz Češke gradit će apartmansko naselje i prateće turističke sadržaje, najavio je Obersnel. Taj investitor je odabran na natječaju za prodaju zemljišta na Kostabeli krajem prošle godine. U tijeku je izradba projektne dokumentacije, a gradnja bi trebala krenuti početkom 2013. godine, rekao je gradonačelnik.

Podsjetio je na susret s ministrom Sinišom Hajdašom Dončićem u Rijeci, kad je potvrđena gradnja ceste D-403 od obilaznice do zapadnoga dijela riječke luke.

Obersnel je kazao da je on na tom sastanku predložio da se bivša lučka skladišta na zapadnom dijelu riječke luke, poznata pod nazivom Metropolis, prenamjene za potrebe znanstveno-tehnološkoga parka Sveučilišta u Rijeci.

'Ta skladišta su zaštićeno kulturno dobro. Obersnel je kazao da bi se, za ovu prenamjenu, trebala izuzeti iz lučkoga područja, do njih izgraditi pristupne prometnice, čime bi se revitalizirao ovaj prostor, zaštitile građevine i osigurao prostor za širenje znanstveno-tehnološkoga parka Sveučilišta', naveo je.