REFERENDUMSKI PRIJEPORI

Obersnel: Neka predsjednica pročita Ustav, pa možemo onda razgovarati

04.06.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorio je na prozivke predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je izjavila da bi trebalo preispitati ustavnost odluka nekih gradonačelnika koji nisu dopustili skupljanje potpisa za referendum, kazavši da bi predsjednica prvo trebala pročitati Ustav

'Predlažem predsjednici da prvo pročita Ustav i tada će shvatiti da je ona jedna od institucija koje moraju štititi Ustav', poručio je Obersnel u izjavi za Novi list. Riječki gradonačelnik smatra da je Grabar Kitarović zadnja koja bi mogla izjaviti da podržava referendumsko pitanje kojim se ograničavaju prava nacionalnih manjina, s obzirom na to da je njihova jednakost među osnovnim ustavnim vrednotama.

'Dakle neka pročita Ustav, a onda možemo razgovarati o onome što sam napravio. Svjestan sam da je taj postupak bio, hajdemo reći, ruban, ali nisam prekršio nijedan propis', uzvratio je Obersnel predsjednici Republike.

Podsjetimo, Obersnel nije dopustio prikupljanje potpisa na gradskim površinama u Rijeci inicijativama Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj jer smatra da njihove inicijative žele narušiti razinu stečenih prava dijela hrvatskih građana.

  • +22
Prikupljanje potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL