DVA SKUPA ISTI DAN

Obersnel odgovorio na prozivke organizatora 'Hoda za život'

19.05.2018 u 19:06

Bionic
Reading

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odgovorio je na prozivke organizatora riječkog "Hoda za život" koji su bili nezadovoljni što je dopustio dva suprotstavljena skupa isti dan u gradu

Naime, nakon što su prosvjednice zapriječile prolaz koloni i nakon što ih je policija ovela, organizatori su putem megafona za to okrivili Obersnela, zamjerajući mu jer je dozvolio dvije manifestacije u isto vrijeme - "Hod za život" i "Hod za slobodu".

'Slijedom vijesti o prozivci organizatora Hoda za život da sam izravno odgovoran za privođenje prosvjednica koje su zapriječile put koloni jer sam odobrio održavanje dva hoda u istom danu, poručujem da ni na koji način ne mogu biti odgovoran za privođenje djevojaka aktivistica. Organizatori bilo kojeg skupa su zaduženi za osiguranje reda na skupu. A policija postupa po svojoj procjeni i dužnosti. Ako organizatori Hoda za život, koristeći ovu situaciju, žele poručiti da Hod za slobodu nisam trebao odobriti, poručujem im da je Rijeka otvoren i slobodan grad u kojem u kojem još uvijek svi imamo pravo hodati, rekao je Obersnel, javlja Novi list.

  • +9
Rijeka: Prosvjedni skup "Hod za slobodu" Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL
  • +21
Policija privela aktivistice koje su blokirale povorku u Rijeci i Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

foto pregled

Tjedan u znaku ostavke Martine Dalić, masakra u Palestini i čuda hrvatske medicine

Pogledaj galeriju