REAKCIJA IZ SIRIJE

'Obama je neodlučan i zbunjen, Hollande vara svoj narod'

01.09.2013 u 16:37

Bionic
Reading

Pomoćnik sirijskog ministra vanjskih poslova ocijenio je u nedjelju da je američki predsjednik Barack Obama "neodlučan i zbunjen" i optužio francusku vlade da je "neodgovorna" te da podržava al Qaedu

U prvom službenoj reakciji na odluku američkog predsjednika da zatraži dopuštenje Kongresa za udar na Siriju, Faisal Mekdad kazao je novinarima: "Predsjednik Obama bio je vidno neodlučan, razočaran i zbunjen kad je jučer govorio. Nitko, pa bio to i predsjednik SAD-a ili bilo koji drugi predsjednik, ne može opravdati neopravdanu agresiju".

"U Siriji je vlada odgovorna ali je vlada u Parizu neodgovorna. Francuski političari prevarili su francuski narod i ponijeli su se neodgovorno. Falsificirali su činjenice i podržavaju organizacije poput al Qaede", dodao je on.

Francuski predsjednik Francois Hollande "i njegov ministar vanjskih poslova varaju francuski narod kako bi opravdali svoju pogrešnu politiku u Siriji. Neće uspjeti", zaključio je Mekdad.


Asad: Sirija se može suočiti sa stranom agresijom

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad rekao je u nedjelju da se Sirija može suočiti s bilo kakvim stranim napadom nakon što je američki predsjednik Barack Obama rekao da tu zemlju treba napasti kako bi je se odvratilo od korištenja kemijskog oružja."Sirija... se može suočiti s bilo kakvom vanjskom agresijom", rekao je Asad na sastanku s iranskim dužnosnicima, kako je prenijela državna televizija."Sirija neće odustati od svojih načela zbog američkih prijetnji napadom... ili svoje borbe protiv terorizma koji podržavaju neke regionalne i zapadne zemlje, ponajprije Sjedinjene Države", dodao je.

Sirija obično pobunjenike protiv Assada označava kao teroriste.