ODBOR PREPUSTIO ODLUKU

O zakupcu Purisa odlučit će skupština vjerovnika

15.07.2014 u 17:06

Bionic
Reading

Predsjednik Odbora vjerovnika Purisa u stečaju i predstavnik radnika u tom odboru Dario Lukšić izjavio je za Hinu da je Odbor vjerovnika danas odlučio da važnu odluku o izboru zakupca pogona tvrtke donese Skupština vjerovnika Purisa

Potvrdio je da su ponude za zakup pogona predale tvrtke Geneza i Valipile.

'Odbor vjerovnika odlučio je da o tako važnoj odluci, jer su članovi odbora izloženi velikim pritiscima, odluči Skupština vjerovnika, koju na zahtjev Odbora vjerovnika saziva stečajni sudac', kazao je u telefonskom razgovoru Lukšić navodeći da su četiri člana odbora bila za takvu odluku, a jedan protiv.

Po njegovim riječima, u Odboru vjerovnika su još predstavnik grada Pazina, malih vjerovnika, Porezne uprave i najvećeg vjerovnika Hypo banke.

Stečajna sutkinja Ljiljana Ugrin kazala je u telefonskom razgovoru da prijedlog Odbora vjerovnika nije primila te da će Skupštinu vjerovnika Purisa, ako dobije prijedlog za njeno sazivanje, sazvati što je prije moguće, sukladno propisima.

Odbor vjerovnika pazinskog Purisa, koji je u stečaju od rujna 2012., početkom svibnja ove godine prihvatio je ponudu tvrtke Geneza za zakup poslovne cjeline Purisa, a ponudu, koja nije bila prihvaćena, dala je i tvrtka Valipile. Treća pozvana tvrtka - Podravka, nije bila zainteresirana za zakup Purisovih pogona.

Nakon toga, 2. srpnja, na prijedlog najvećeg vjerovnika, Hypo banke, održana je Skupština vjerovnika, koja je predložila da se izmijeni odluka Odbora vjerovnika u vezi s davanjem u zakup pogona u Pazinu i djelatnosti dužnika, smatrajući da je na sjednici na kojoj nije bio član Odbora vjerovnika iz Hypo banke izabrana lošija ponuda.

Iz Hypo banke su tada izvijestili da su nekoliko dana prije skupštine zaprimili novu, korigiranu i poboljšanu ponudu Geneze te su predložili da se i drugom ponuđaču, tvrtki Valipile, omogući da preda novu ponudu i da se obje ponude ponovno razmotre.

Skupština vjerovnika je prihvatila prijedlog Hypo banke, određen je rok do 4. srpnja da oba ponuditelja dostave nove ponude ili da naznače da ostaju kod već ranije predanih ponuda te je obvezala Odbor vjerovnika da odluku o prispjelim ponudama donese na današnjoj sjednici.

Odbor vjerovnika je pak danas odlučio da konačnu odluku o izboru zakupca Purisa prepusti Skupštini vjerovnika.