PRIMORAC MULJA

Nudili mu laptope za učenike, a on ih odbio

22.12.2009 u 17:10

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Dragan Primorac najavio je danas kako će, 'kada postane predsjednik, svaki učenik dobiti besplatna laptop iz globalnog američkog projekta 'Jedan laptop za svakog učenika' (One Laptop per Child)'

Ta organizacija (OLPC) upozorava javnost i podsjeća predsjedničkog kandidata Primorca na aktivnosti udruge tijekom 2007. i 2008. kada je u više navrata kontaktiran MZOS, kao i ured ministra Primorca direktno, sa zahtjevom za sastanak i pružanje potpore MZOS-a u provedbi OLPC projekta u Hrvatskoj.


'Nažalost, i Ministarstvo i ministar osobno potpuno su se oglušili na sve naše pokušaje, a OLPC projekt je naišao samo na inerciju, nezainteresiranost i omalovažavanje. Također želimo demantirati navod Dragana Primorca koji se nalazi na njegovim web stranicama da u Europi ne postoji ni institucija ni država koja je pokrenula ovaj projekt. U Europi je OLPC aktivan u 16 zemalja (kao što su Austrija, Njemačka, Francuska, Nizozemska, Danska, Poljska, Slovenija itd) kroz neprofitne udruge', stoji u priopćenju.

U OLPC-u smatraju da se kandidat za važnu državnu ulogu poput predsjedničke ne bi trebao služiti obmanom javnosti i na taj način degradirati instituciju predsjednika Republike Hrvatske. Isto tako, način na koji kandidat Primorac koristi OLPC projekt za udrugu je moralno upitan s obzirom na to da, kako tvrde, u ulozi nadležnog ministra Primorac nikada nije iskazao ni potporu ni interes za pokretanje takve inicijative u Hrvatskoj, sukladno aktivnostima i velikom uloženom trudu i radu udruge OLPC Hrvatska, a sada promovira isti taj projekt kao izvrstan i revolucionaran.

'Vjerujemo da će građani prepoznati ovakav diletantizam i nagraditi kandidata Primorca rezultatom koji iskreno zaslužuje još od svoje ministarske funkcije - povratkom među obične građane', zaključuju u OLPC-u.