ODLAZAK IVANE GRLJAK

Novinar Jutarnjeg postao Milanovićev glasnogovornik

05.03.2014 u 14:16

Bionic
Reading

Informacija o odlasku glasnogovornice Vlade Ivane Grljak, o čemu je tportal ranije pisao, danas je na zatvorenoj sjednici Vlade i potvrđena

'Na osobni zahtjev dužnosti je razriješena dosadašnja glasnogovornica Vlade Republike Hrvatske Ivana Grljak. Novim glasnogovornikom imenovan je Nikola Jelić', kaže se šturo u Vladi. Životopis novog glasnogovornika, dosad novinara Jutarnjeg lista, još nije javno dostupan, a sam Jelić već je na svom prvom zadatku na novoj funkciji, na konferenciji za medije koju je sazvao premijer.


Nakon što se Milanović razišao sa svojom savjetnicom za komuniciranje Zinkom Bardić, koja nije službeno imenovana pa niti razriješena s obzirom da je bila osobna akvizicija premijera i plaćao ju je SDP, odlazak Ivane Grljak još je jedna zanimljiva novost iz Banskih dvora.

Milanović kaže da je Grljak otišla na svoj zahtjev, i to iz osobnih razloga. Koji su to osobni razlozi, nije poznato, postoje samo nagađanja.

Što je dovelo do tako naglog razlaza Milanovića i njegovih dugogodišnjih savjetnica za komuniciranje, još nije sasvim jasno. S obzirom da se i u samoj Vladi naziru dvije struje SDP-ovih ministara - oni potpuno vjerni premijeru i oni, kao što je Slavko Linić, koji očito imaju drugačije ideje - za pretpostaviti je da su Bardić i Grljak (posebno nakon afere 'pomoćnik') zauzele stranu ministra Linića. Za razliku od njega, koji vodi trenutno najvažniji resor u državi, za Bardić i Grljak napuštanje Banskih dvora očito nije bio tako težak izbor, pisao je tportal.