s balkona

Novi prosvjed protiv Milana Bandića u 19 sati, organizatori poručuju: Obnova grada mora biti pravedna. Oglasila se i policija

17.04.2020 u 07:14

Bionic
Reading

Zagrepčani su loncima s balkona prije dva tjedna već izrazili nezadovoljstvo gradonačelnikom

Novi prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića održat će se u 19 sati.

Zagreb te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju sve građanke i građane Zagreba da izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je! - poručuju iz ovih građanskih inicijativa i udruga, i mole svoje sugrađane da ovim činom podrže njihove zahtjeve, a oni su da svi koji su u potresu izgubili dom imaju osiguran smještaj u gradskim stanovima, te da obnova grada mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća.

'U izradi plana obnove, Grad Zagreb i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti stručna udruženja i poštivati njihove zahtjeve, a u borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika', kažu organizatori, prenosi Večernji list.

Istovremeno, iz Policijske uprave zagrebačke poručuju i organizatorima i građanima da se tijekom prosvjeda moraju pridržavati svih zakonskih propisa, a u ovoj situaciji posebno odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Drugim riječima, policija od Zagrepčana traži da tijekom prosvjeda drže distancu, ali i da ne galame i ne vrijeđaju, te da ne ističu uvredljive poruke, odnosno da ne rade ništa čime bi mogli remetiti javni red i mir, donosi Telegram.