povjerljivi dokumenti

Novi problemi za Trumpa, osvanula snimka koja mu se nikako neće svidjeti

31.05.2023 u 23:19

Bionic
Reading

Savezni tužitelji posjeduju audio snimku bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u kojoj priznaje da je zadržao povjerljivi dokument Pentagona o mogućem napadu na Iran nakon što je napustio Bijelu kuću, CNN je izvijestio u srijedu

CNN nije poslušao snimku, no naveo je da ju je nekoliko neidentificiranih izvora opisalo. Reuters nije uspio potvrditi izvješće.

Na snimci je jasno da je Trump, koji traži republikansku nominaciju u 2024. godini, razumio da je uzeo povjerljivi materijal nakon što je napustio Bijelu kuću 2021. godine, prema izvješću CNN-a.

Trumpovi komentari daju naslutiti da bi želio podijeliti informacije, no da je svjestan ograničenja što može deklasificirati nakon što napusti ured, rekla su dva izvora CNN-u.

Trumpov predstavnik nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom. Peter Carr, glasnogovornik Ureda posebnog savjetnika Jacka Smitha u ministarstvu pravosuđa, također nije odmah komentirao.

Smith istražuje Trumpovo postupanje s povjerljivim dokumentima, kao i nastojanja da poništi predsjedničke izbore 2020. godine kad je izgubio od Joea Bidena.

  • +5
Trump u Mar-a-Lagu Izvor: Profimedia / Autor: GARY I ROTHSTEIN / UPI / Profimedia