KREĆE U AKCIJU

Novi hvarski gradonačelnik visokim kaznama želi upristojiti turiste

24.06.2017 u 14:45

Bionic
Reading

Novi gradonačelnik Hvara Rikardo Novak u svojim prvim nastupima na novoj funkciji navodi da Hvaru želi vratiti stari sjaj te da mladim turistima koji ne poštuju Hvar i Hvarane nije mjesto na otoku.

U novinama se spominjalo da radi turističko samoubojstvo Hvara, ali ustraje u svome. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Novak je potvrdio namjeru da upristoji turiste jer kako kaže neki od njih nemaju pristojnosti.  

Na konstataciju da grubo zvuči kada gradonačelnik tvrdi da će 'upristojavati' turiste od kojih živi Novak odgovara protupitanjem:  'Što biste vi rekli da vidite ostatke izlučevina na svakom kantunu, čine li to pristojni ljudi?

Prema njegovom planu policija i redarstvo trebali bi upozoravati ljude da ne čine to što čine, a ako se ogluše na upozorenja moguće su i velike novčane kazne.

A što čine turisti da su toliko uzrujali novoga gradonačelnika? 'Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom kantunu, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe', kaže Novak.  Zarada po svaku cijenu nije turizam kakav žele na otoku i ne žele biti isključivo party destinacija. Na pitanje da onda ispada da su turisti pijanci koji pišaju okolo, kaže da je to je manjina, ali ta manjina terorizira i druge turiste, ali i žitelje Hvara.