TRUMPOV IZBOR

Novi američki veleposlanik stigao u Zagreb

10.01.2018 u 17:06

Bionic
Reading

Novi američki veleposlanik u Hrvatskoj, Robert Kohorst, stigao je u Zagreb, objavljeno je na službenom twitter profilu američke ambasade u Zagrebu.

Kohorst nema nikakvog iskustva u diplomaciji, a dužnost u Zagrebu dodijelio mu je predsjednik Donald Trump u okviru političkog imenovanja veleposlanika, mehanizma nagrađivanja pristaša predsjedničkih kandidata i donatora izbornih kampanja.

Osim kao nekretninski magnat, Kohorst je poznat kao milijunski donator Republikanske stranke te član Trumpova odbora za prikupljanje novca za potrebe predsjedničke tranzicije.

Kohorst će na mjestu veleposlanika zamijeniti Julietu Valls Noyes prije isteka roka. Valls Noyes je na dužnosti američke veleposlanice u Hrvatskoj provela nešto više od tri godine, u Zagreb je stigla u rujnu 2015. godine.

Intervju s Valls Noyes možete pročitati ovdje.

Kohorst je nekretninski magnat čija e tvrtka Everet Properties se bavi iznajmljivanjem stanova i skladišnih jedinica u SAD-u te kupnjom i preprodajom zemljišta Bio je i direktor proizvođača opreme za golf Tiger Shark Golf te tvrtke koja proizvodi kostime za Noć vještica Masquerade International.

Kohorst je na saslušanju pred Odborom za vanjsku politiku američkog Senata prije preuzimanja dužnosti napravio pogrešku smjestivšu Hrvatsku u jugoistočnu Aziju.

  • +7
Bivša američka veleposlanica u Zagrebu Julieta Valls Noyes Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić