NUKLEUS FILM, KLAPA 2

Nova prijava protiv HAVC-a: 'Zasuti smo dokazima'

17.10.2016 u 09:42

Bionic
Reading

Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata podnijela je novu kaznenu prijavu protiv ravnatelja i Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) te upozorila na, kako navode, HAVC-ovo kršenje zakona

'Zasuti smo novim dokumentima i dokazima za najteža kršenja zakona od ravnatelja i UO-a HAVC-a', izvijestili su u nedjelju u priopćenju iz Koordinacije te naveli da je HAVC 23. rujna opet dodijelio novac producentu filma '15 minuta - Masakr u Dvoru' - Nukleus filmu.

Ističu da je to kršenje pravilnika jer je člankom 6. zabranjeno sudjelovanje na javnim pozivima HAVC-a onima koji su prekršili ugovorne obveze.

U pismu koje ispred Koordinacije potpisuje Zorica Gregurić zahtijevaju smjenu cijelog vodstva HAVC-a.

Podsjetimo, na konferenciji za novinare u srijedu u organizaciji Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata naglašeno je da je protiv čelnika HAVC-a Hrvoja Hribara te članova Upravnog odbora HAVC-a, a među njima i Nine Obuljen Koržinek, potencijalne ministrice kulture u novoj Vladi, podignuta kaznena prijava za pronevjeru i kriminal.

Vrlo brzo reagirala je Nina Obuljen Koržinek, demantirajući optužbe i najavljujući da će tražiti zaštitu zakonski propisanim sredstvima.