šostar najavio

Nova mjera u Zagrebu: Razmatra se uvođenje zaštitnih maski za sve koji ulaze u šoping-centre

26.06.2020 u 23:46

Bionic
Reading

“Otkako je ovoga tjedna brojka zaraženih u Gradu Zagrebu u uzlaznoj liniji, već smo odlučili da maske moraju nositi svi koji se koriste javnim gradskim prijevozom, a od jučer i konobari u kafićima. Razmatramo i nošenje zaštitnih maski u shopping centrima dok bi u manjim dućanima u gradu na snazi ostala ista mjera, a to je ograničen broj kupaca u istom trenutku, što ovisi o veličini prodajnog prostora”, kaže dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Naglašava također da je situacija u Gradu Zagrebu pod kontrolom nakon što se u srijedu pojavilo novo žarište u Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan”, gdje je zasad zaraženo 16 pacijenta i pet djelatnika, piše Jutarnji list.

Inače, jučer je u Zagrebu potvrđeno 25 novooboljelih od Covida-19, od kojih je 21 iz bolnice u Jankomiru i jedna liječnica u KBC-u “Sestre milosrdnice”. U jednom je vrtiću potvrđeno prije nekoliko dana jedno zaraženo dijete, a u subotu će se testirati svi mališani iz tog vrtića koji su trenutno u samoizolaciji.