HLADAN TUŠ ZA VRGORAC

Nova dionica Dalmatine ne donosi nova radna mjesta

11.12.2013 u 14:49

Bionic
Reading

Otvaranje nove dionice Dalmatine od Vrgorca do Ploča neće donijeti nova radna mjesta, kako su očekivali stanovnici Vrgorca i okolice, na čijem je području sjedište Tehničke jedinice održavanja HAC-a

Koordinatorica za odnose s javnošću HAC ONC-a Andrea Haleuš u službenom odgovoru na novinarski upit rasplinula je sve iluzije onima koji su se nadali zaposlenju na novoizgrađenoj dionici Dalmatine. 'Preuzimanjem novih dionica autoceste A1 i A10 od čvora Vrgorac do GP Nova Sela te spojne ceste na autocesti A1 od čvora Ploče do ČCP Karamatići Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. popunit će novootvorena radna mjesta preraspodjelom svojih radnika koji su izrazili želju za radom na predmetnoj dionici', kazala je Haleuš.

Iz HAC ONC-a se doznaje da se u siječnju 2014. godine očekuje spajanje tvrtke HAC ONC i tvrtke ARZ ON. Nakon spajanja tvrtki provest će se reorganizacija i restrukturiranje te će se utvrditi konačan potreban broj djelatnika, nakon čega će se preostala slobodna radna mjesta na predmetnoj dionici popuniti javnim natječajem.

Iako je pet političkih stranaka koje imaju udjela u Gradskom vijeću Vrgorca (SDP, HDZ, HSS, HSP AS i NLM) zauzelo zajednički stav da se u novootvorenoj Tehničkoj jedinici održavanja Vrgorac trebaju zapošljavati Vrgorčani koji su kompetentni za obavljanje poslova na održavanju, sasvim je očigledno da su sve nade za radna mjesta u Vrgorcu propale i da od natječaja za nova zaposlenja neće biti ništa.