TUŽBA OSTOJIĆ-MILINOVIĆ

Nova bura u Saboru oko HRT-a i kostura iz ormara

15.04.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Nakon što su jučer cijeli dan raspravljali o HRT-u saborski zastupnici i danas su nastavili na istu temu, no ovaj put raspravljalo se o izvještaju Nadzornog odbora HRT-a i zakonitosti rada i financijskom poslovanju HRT-a u 2014. Kao i jučer, nije dugo trebalo da se začuju povišeni tonovi

Mišljenje je Vlade da ne treba prihvatiti izvještaj, a takav je stav i Odbora za medije. Naime, bivšem, smijenjenom ravnatelju Goranu Radmanu zamjera se neuvođenje dvostrukog računovodstva za komercijalni i program od javnog interesa.

SDP-ov Nenad Stazić podsjeća da je stari Nadzorni odbor smijenjen u srpnju prošle godine jer nije podnio ovo izvješće, a novi Nadzorni odbor je to izvješće napravio i sad ga Vlada ne želi prihvatiti jer smijenjeni Nadzor odbor nije obavljao svoj posao.

'To je kao da je Vlada zatražila od gospodina Vakule da dostavi izvješće o tome kakva je bila prognoza za 12. srpnja 2014. godine, a Vakula pošalje izvješće i kaže: ja toga dana nisam bio prognostičar, ali prognoza je bila da će biti sunčano u Zagrebu, a padala je kiša. Znači prognostičar je tog dana pogriješio, a Vlada kaže - ne prihvaća se izvješće ovog Vakule. Ovo ne da je nelogično, nego je neinteligentno', rekao je Stazić.

Podsjetio je kako je prije neki dan zaradio opomenu jer je na aktualcu Vladu nazvao tragikomičnom. 'Ako ovo nije tragikomedija, onda ne znam što bi trebala bi', rekao je Stazić.Obratio se pritom i Mostu. 'Hoćete li sudjelovati u ovoj tragikomičnoj situaciji, hoćete li pristati da vas se zapravo sramoti - morate doći kući, imate djecu, oni će vas pitati: tata, mama, jesi li ti morao glasati za ovakvu glupost?', rekao je Stazić.

Staziću je replicirao HDZ-ov Željko Glasnović, koji je ustvrdio je da su 'tragikomični ispadi Nenada Stazića'.

'Nije ovdje tragikomična samo Vlada nego i pojedini zastupnici', odgovorio mu je Stazić.

SDP-ovcu je replicirao i Mostov Miro Bulj.

'Branite bivšeg ravnatelja HRT-a, bivši nadzorni odbor možda zbog svojih uvjerenja, a najvjerojatnije zato što kad god bi upalio televiziju bili bi vi, doslovno na televiziji ste bili kao da ste iz paštete iskakali', rekao je Bulj.

Stazić mu je odgovorio da su svom izlaganju ni jednom riječju nije spomenuo bivšeg ravnatelja.

'To je vjerojatno zbog toga što sam imao nešto za reći i što su novinari procijenili da ono što kažem ima smisla prenijeti, za razliku od vaših govora. Vi možete postaviti koga god hoćete, ali to vama neće pomoći. Ako vas i budu prikazivali, ljudi će prestati gledati televiziju. Vi ste postavili i novog v.d. ravnatelja pa se ja svejedno pojavljujem na televiziji, a valjda zato što imam nešto reći kolega Bulj za razliku od vas', rekao je Stazić.

U Saboru je jutros zasjedalo i Mandatno-imunitetno povjerenstvo te je odbilo skinuti imunitet HDZ-ovom Darku Milinoviću. Njega je još 2013. za klevetu tužio SDP-ov Rajko Ostojić i MIP u prošlom mandatu već je jednom odbio skinuti imunitet HDZ-ovom zastupniku. S obzirom da je krenuo novi saziv, zahtjev je ponovno došao na stol MIP-a, a on je ponovno postupio jednako. Naime, u slučaju privatnih tužbi praksa je MIP-a da odbija zahtjeve za skidanjem imuniteta.

Ostojić je tužio Milinovića jer ga je 2013. na press konferenciji optužio da je kriv za aferu Baxter. 'Afera Baxter i dalje čeka na odgovor, a tada su govorili da je zamjenik ministra Rajko Ostojić odgovoran za tragediju koja se dogodila (smrt 24 pacijenata) jer je ukinuo odjel u Ministarstvu koji je bio zadužen za reakciju prilikom incidentnih događaja. Gdje se nalazio u vrijeme incidenta?', kazao je na toj press konferenciji Milinović.