sletjeli u hannover

Njemačka primila nove izbjeglice iz Grčke

11.11.2020 u 13:43

Bionic
Reading

U Njemačku je u srijedu stiglo još 117 izbjeglica iz Grčke u sklopu dogovora o primanju izbjeglica koje su od grčkih vlasti već stekle izbjeglički status

"U zračnu luku Hannover je stiglo 18 obitelji i 42 maloljetnih izbjeglica bez pratnje", priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. U sklopu obitelji je stiglo i 43 djece, od čega je 21 dijete teško bolesno.

Od travnja je Njemačka prihvatila ukupno 1.192 izbjeglica iz Grčke. Njemačka vlada je nakon požara u izbjegličkom kampu Moria na grčkom otoku Lezbosu pristala na prihvat 1.553 izbjeglica. Radi se o osobama kojima su grčke vlasti već priznale izbjeglički status.

Uz to je Njemačka još na proljeće pristala na prihvat dodatnih 400-tinjak maloljetnih izbjeglica, koje su trenutno smještene u Grčkoj.

Iz Hannovera će izbjeglice biti raspoređene po saveznim pokrajinama.

Nakon požara u izbjegličkom kampu Moria nekoliko njemačkih saveznih pokrajina je izrazilo spremnost samostalno prihvatiti izbjeglice, ali je ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer to odbacio inzistirajući na europskom rješenju raspodjele izbjeglica.