CILJ JOŠ UVIJEK NEPOZNAT

Njemačka policija privela tinejdžera osumnjičenog za planiranje napada u Berlinu

30.05.2017 u 18:47

Bionic
Reading

Njemačka policija u utorak je privela sedamnaestogodišnjeg islamista za kojeg je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova pokrajine Brandenburg rekao da je Sirijac koji je planirao samoubilački napad u Berlinu

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova savezne države Brandenburg rekao je kako 'može potvrditi' tvrdnje o planiranju napada.

Brandeburška policija  je rekla da još nije našla dokaze da je osumnjičeni, koji je uhićen u regiji Uckermark sjeveroistočno od Berlina, planirao napad.

'Za sada ne možemo potvrditi sirijsko državljanstvo i konkretne planove napada. Istraga se nastavlja' objavila je policija na svom Twitter profilu.

'Po dokazima, on se pridružio džihadu i pozdravio sa članovima obiteljima', priopćila je policija.

Prošle srijede je njemačka policija u Berlinu uhitila četvoricu osumnjičenih islamista uoči masovnog okupljanja protestanskih vjernika i posjeta bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame.

U Njemačkoj su još uvijek živa sjećanja na napad na božićni sajam u Berlinu, u kojemu je 12 ljudi ubijeno, a počinitelj je bio tražitelj azila koji je pripadao terorističkoj organizaciji Islamska država.