Christine Lambrecht

Njemačka ministrica obrane podnijela ostavku zbog učestalih kritika, čašu je prelila novogodišnja poruka

16.01.2023 u 10:46

Bionic
Reading

Njemačka ministrica obrane Christine Lambrecht podnijela je ostavku na svoju dužnost, prenose strani mediji

Lambrecht je podnijela ostavku nakon upornih kritika njezina upravljanja programima modernizacije vojske i isporukama oružja Ukrajini. U ponedjeljak je izjavila kako je podnijela zahtjev za ostavku kancelaru Olafu Scholzu, rekavši da su "mjeseci medijske usredotočenosti na moju osobu" stali na put raspravi o činjenicama o vojsci i njemačkoj sigurnosnoj politici.

'Vrijedan rad vojnika i mnogih ljudi u mom odjelu mora stajati u prvom planu', rekla je Lambrecht. Ministrica je mjesecima bila na udaru opozicije i medija, a čini se da je kap koja je prelila čašu bila njena novogodišnja poruka objavljena na instagramu. U njoj Lambrecht govori, a u pozadini se čuje novogodišnji vatromet u Berlinu.

  • +6
Christine Lambrecht Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Usred Europe bjesni rat. I s tim je za mene bilo povezano puno posebnih dojmova koje sam uspjela steći - mnogo, mnogo susreta sa zanimljivim, sjajnim ljudima', rekla je Lambrecht, nakon čega su njemački mediji otvoreno pozvali na njenu ostavku navodeći kako je poruka bila neprimjerena te da je posramila Njemačku.