stigle ponude

Nizozemci i Turci obnovili bi Banske dvore za 124,7 milijuna kuna

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 19.01.2022 10:36
  • Objavljeno 19.01.2022 u 09:47
Banski dvori

Banski dvori

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na natječaj za cjelovitu obnovu Banskih dvora, procijenjene vrijednosti radova 155,11 milijuna kuna bez PDV-a, jučer su u Vladu pristigle četiri ponude, piše u srijedu Večernji list

Tri ponude su znatno iznad procijenjene vrijednosti radova, a jedna je čak ispod tog iznosa.

Najnižu ponudu dao je nizozemsko-turski konzorcij, koji čine tvrtke Datic i Saridaglar, a u njihovoj ponudi stoji da će Banske dvore potpuno obnoviti za 124,7 milijuna kuna.

Međimurje graditeljstvo ponudilo je najveću cijenu za koju bi obavilo posao što se traži na ovom natječaju - 241,8 milijuna kuna. Radnik iz Križevaca poslao je ponudu vrijednu 233,7 milijuna kuna, a Teh-Gradnja iz Zagreba ponudila je da će taj posao obaviti za 226,2 milijuna kuna.

Vlada je natječaj za cjelovitu obnovu Banskih dvora objavila 19. studenog prošle godine, a rok za dostavu ponuda bio je 5. siječnja ove godine. No natječaj je bio nakratko zaustavljen zbog žalbe na natječajnu dokumentaciju koju je dan prije isteka tog roka podnijela nizozemska tvrtka Dutchina Agro Tech Incubation Center. Tu žalbu je Državna komisija za kontrolu postupaka u vrlo kratkom roku odbila kao nepravodobnu.

Konstrukcijska obnova Banskih dvora (1. faza) sufinancirat će se bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU-a. Financiranje druge faze, koja uključuje cjelovitu obnovu, osigurano je iz drugih izvora, piše novinar Večernjeg lista Josip Bohutinski.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!