KOSOR SE PREDOMISLILA

'Nitko nije spominjao tužbu protiv Stankovića!'

23.03.2010 u 15:15

Bionic
Reading

'Nikad se nikome nije prijetilo tužbom. Tužba se nigdje nije spominjala, niti u tekstu priopćenja za javnost niti je gospođa Kosor ikoga zvala i prijetila tužbama', rekla je Ivana Špehar, odvjetnica Jadranke Kosor, odgovarajući na pitanje hoće li premijerka zaista tužiti HRT i Aleksandra Stankovića

Premijerku Jadranku Kosor je, naime, uvrijedio 'skeč' u emisiji 'Nedjeljom u 2' Aleksandra Stankovića u kojoj je gost Drago Pilsel glumio premijerku odgovarajući na pitanja voditelja. Njihova teza je bila ta da je obitelj Drobac izbačena iz stana u Zagrebu da bi se u isti uselila Kosor.

U priopćenju koje je nakon toga odaslano javnosti samo je konstatirano, tvrdi odvjetnica Špehar, 'skandalozno i neprofesionalno iznošenje tvrdnje klevetničkog sadržaja' u emisiji 'Nedjeljom u 2', kojoj je bila 'isključiva namjera naštetiti ugledu Jadranke Kosor'.

'Poduzeli smo sve pravne korake. Uputili smo demanti i prosvjed Hrvatskom novinarskom društvu te smo obavijestili Programsko vijeće i Etičko povjerenstvo HRT-a o spornom prilogu', kaže odvjetnica Špehar.

Kao odvjetnica, kaže, upoznala je svoju klijenticu s mogućnostima koje joj stoje na raspolaganju. 'Hoće li podnijeti tužbu, to nije na meni nego na klijentu', priča odvjetnica dodajući da nikakva odluka nije donesena i da uopće nije bilo govora o tome. 'Samo se govorilo o tome kakva je pravna konzekvenca postupanja', zaključila je odvjetnica.