UTEMELJITELJ PERICA:

'Nismo podržali Milinovića, služi se marifetlucima!'

28.03.2012 u 19:52

Bionic
Reading

Đuro Perica, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a, burno je reagirao na priopćenje stožera predsjedničkog kandidata Darka Milinovića u kojem se navodi da se Milinović danas u svom stožeru susreo s predstavnicima Kluba utemeljitelja

Tom prigodom, navodi se u priopćenju, Milinović je prezentirao svoj program budućeg razvoja stranke te je zatražio od utemeljitelja da se aktivno uključe u implementaciju programa i demokratizaciju HDZ-a.

'Utemeljitelji su pozdravili inicijativu predsjedničkog kandidata Darka Milinovića u pogledu demokratizacije stranke i budućeg djelovanja HDZ-a. Također su iznijeli svoje ideje i viziju HDZ-a kao moderne stranke desnog centra', stoji u priopćenju Milinovićevog stožera.

Na pitanje je li Klub utemeljitelja HDZ-a podržao kandidaturu Darka Milinovića za predsjednika stranke, Đuro Perica, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a od njegovog osnutka neposredno nakon smrti Franje Tuđmana, kaže da Milinović - manipulira.

'Čudi me da se Milinović služi takvim marifetlucima. To su možda bili članovi Kluba utemeljitelja iz njegove ili Primorsko-goranske županije', kaže Perica za tportal.

Zašto je onda Milinović upotrijebio izraz 'predstavnici Kluba utemeljitelja HDZ-a?'


'Ne znam što to znači. Samozvanih predstavnika ima koliko god hoćete. Cijeli današnji dan proveo sam u stranci i imam nagovještaj da je bivši tajnik Kluba utemeljitelja iz Rijeke pozvan na druženje 'kod Dade', kako oni kažu', naveo je Perica.

Odrednica Kluba utemeljitelja HDZ-a posve je jasna, jasno će Perica: Klub neće dati podršku nijednom kandidatu, pa tako ni Milinoviću.

Prema riječima Đure Perice, Klub utemeljitelja HDZ-a čini oko 26-27 posto od ukupnog članstva HDZ-a, dakle oko 65.000 ljudi.