PRANJE DŽIPA U GRADSKOJ PRAONICI

'Nisam ponudio 5.000 eura nagrade za fotografiju'

01.05.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Ivo Jelušić ponudio je nagradu od pet tisuća eura onome tko mu kaže tko je Večernjem listu dostavio fotografiju pranja njegova automobila Volvo u praonici Gradske uprave. Usto, Jelušić ima i dva sata vrijednosti oko 70 tisuća kuna (TAG Heuer Monaco i Panerai) koja nije prijavio u imovinskoj kartici, a tamo je naveo da ima plaću od osam tisuća kuna neto

Dio je to anonimnog pisma koje je redakcija tportala dobila, garniranog friškim fotografijama Jelušića sa satovima na ruci.


'U ime Oca i Duha Svetoga… Nadam se samo da se tim budalaštinama ne bave moji SDP-ovci, nego da takva podmetanja dolaze iz drugih stranaka ili od pojedinaca koji ne dijele moja politička uvjerenja. Ma zašto bi ponudio pet tisuća eura?! Naravno da nisam nikakvu nagradu ponudio. Taj koji vam je to poslao, nije normalan', kazao je Jelušić.

Zagrebački dogradonačelnik priznao je da posjeduje dva ručna sata, ali i dodao da njihova vrijednost sigurno nije tolika.

'Jedan mi je poklonila supruga. Nažalost, ne znam koja je njegova vrijednost, ali sigurno nije 30 tisuća kuna. Paneraija sam kupio u Švicarskoj i platio sam ga 500 franaka. Što se tiče imovinske kartice, podatke sam u njoj mijenjao prošle godine i nije točno da imam osam tisuća kuna. Imam oko 18, ali ne znam točno u lipu. To je neka pogreška', pojasnio je Jelušić.

Međutim, u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa tvrde da oni podatke redovito ažuriraju te da je svaki dužnosnik dužan, ako, recimo, dođe izmjene stanja na kartici u veljači, do kraja te godine promijeniti podatke.