TATJANA HOLJEVAC

Nisam dobila inicijativu HDZ-a i HSLS-a za smjenu Bandića

26.01.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac izjavila je danas da nije dobila inicijativu zagrebačkoga HDZ-a i HSLS-a za smjenu jedinog člana skupštine Zagrebačkog holdinga gradonačelnika Milana Bandića

'Moguće je da je još dobijem jer je, po Poslovniku, HDZ i HSLS mogu predati i na sjednici Gradske skupštine', rekla je Holjevac na konferenciji za novinare na kojoj je predstavila prijedlog dnevnog reda 44. redovite skupštinske sjednice najavljene za srijedu, 28. siječnja.

Dodala je da se izbor skupštine Zagrebačkog holdinga provodi i da je reguliran na temelju Zakona o trgovačkim društvima.

Spominjući pritužbe građana vezane uz parkiranje na području Jurjevske ulice, Pantovčaka itd., istaknula je kako je tu riječ o primjeni Zakona o sigurnosti na cestama po kojemu nije dopušteno parkirati na pločniku. Napomenula je da je na temelju tog zakona Gradska skupština izmijenila Odluku o komunalnom redu, a u novoj se to detaljnije reguliralo.

Holjevac je istaknula da će na sjednici Gradske skupštine zatražiti izmjenu te odluke, jer pola milijuna automobila u Zagrebu treba negdje parkirati. Smatra da bi se građanima trebala olakšati izgradnja parkirnih mjesta u dvorištima u kojima ima mjesta.

Najavljujući dnevni red sjednice Holjevac je rekla da će se na njoj raspravljati o Prijedlogu za promjenu Statuta Grada Zagreba jer će se u izmjenama i dopunama Statuta pobliže regulirati koliko će članova koji mjesni odbor imati i uz koju naknadu.

Prijedlogom plana zaštite od požara i tehnoloških eksplozija na području Zagreba načinit će se nova organizacija vatrogastva u Zagrebu, rekla je Holjevac. Dodala je da će se napraviti tri nova vatrogasna centra kako bi vatrogasci u roku od petnaest minuta mogli doći do mjesta požara.

Dražen Siriščević bit će predložen za ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga, a Nikola Ćubela za ravnatelja Zagrebačkoga kazališta lutaka.