TRESI ME NJEŽNO

Nintendo izbacio novi Wiimote

28.09.2010 u 18:00

Bionic
Reading

Za hvatanje koraka s konkurencijom, Nintendo je odlučio svoju naprednu 'remote' tehnologiju spremiti u jednostavniji paket

Neposredno nakon svjetskog uspjeha Sonyjeva Movea, Nintendo je službeno objavio novi kontroler Wii Remote Plus. Ne dajte se zavarati da se radi o čuvenom žiroskopskom dodatku koji Nintendo drži na policama već godinu dana. 

Ovo je, vjerovali ili ne, naoko isti Wii Remote koji smo gledali na inicijalnom releaseu Wiija, samo s ugrađenom tehnologijom Motion Plus. To znači da ćete sada, za razliku od dosadašnjeg tehnološkog rješenja gdje ste pored običnog Wii Remotea morali imati onaj produžetak (iliti jaja, kako mi to volimo zvati), sve dobiti u jednom jedinom paketiću (koji izgleda isto kao originalni release Wii Remotea). Nekad davno (prije godinu dana) Motion Plus ste prikopčali na originalni kontroler i time dobili daleko povećanu osjetljivost na kretanje te, sukladno tomu, bolje igračko iskustvo. Danas je sve to stvar prošlosti, pa si vi mislite...

Da se korisnici ne bi osjećali prevarenima, Nintendo će uz svoj novi kontroler prodavati i Fling Smash, naslov prilagođen naprednoj žiroskopskoj tehnologiji Wii Remote. U njemu, naime, uokolo bacate glavnog lika pod imenom Zip i u principu 'family fun' naslov u kojem razbijate stvari kako znate i umijete (i pritom skupljate tone i tone bodova).

Osnovna i preporučena cijena za Wii Remote Plus je 50 dolara (što znači oko 70 dolara u Lijepoj Našoj), pa tko voli, nek' izvoli. 

 

Fling Smash E3 trailer