HRVATSKO ZDRAVSTVo

Ninčević Lesandrić najavila tužbe protiv onih koji tisućama žena u lice govore da lažu

12.10.2018 u 16:38

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Ivana Ninčević-Lesandrić reagirala je na riječi predstojnika Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, koji je svojim javnim istupom u medijima postupio potpuno neprimjereno i neetički.

'Ovo je pokušaj zatvaranja usta svakom slijedećem pacijentu koji bude htio javno govoriti o strahotama našeg zdravstvenog sustava. Očito je izvršen pritisak na predstojnika klinike u Splitu. Tisuće poruka, a i svjedočanstva žena koje su objavili svi hrvatski mediji pokazuju da sam ukazala na stvaran problem koji se pod hitno mora početi rješavati.

Zahvaljujem brojnim hrabrim ženama koje su podržale ovu borbu, a gospodi koja tisućama žena u lice govore da lažu i da se ovakve stvari ne događaju u hrvatskim bolnicama, najavljujem tužbe', rekla je Ninčević-Lesandrić.

Podsjetimo, Ninčević Lesandrić je u četvrtak tijekom saborske rasprave o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića kazala kako je nedavno završila na Hitnoj zbog spontanog pobačaja u trećem mjesecu trudnoće gdje je doživjela struganje maternice, unutarnjeg organa, na živo, bez anestezije.

Poručila je da je to bilo najmučnijih 30 minuta u njenom životu. Ubrzo su se javile i druge žene sa sličnim nemilim iskustvima no iz splitske bolnice gdje je zahvat obavljen iz koje su poručili da je sve obavljeno kako treba i da nije istina da je zahvat obaljen bez anestezije.

'Mi radimo korektno svoj posao, stojim iza svojih ljudi. Svima se nudi opća ili lokalna anestezija', rekao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelović.