'SOTONINO GNIJEZDO'

Nikolić recenzirao Šešeljeve knjige koje brutalno napadaju Vatikan

20.03.2013 u 15:39

Bionic
Reading

Knjige nose naslove kao što su 'Rimska kurija vječito žedna srpske krvi' i 'Pontifeks Maksimus sotonističke crkve Ivan Pavle II'

Iako je nazočio inauguraciji pape Franje, pa je čak na svoj Twitter profil stavio kratku snimku s audijencije na kojoj se vidi kako neobavezno ćaska s papom, aktualni srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ranije dok je bio u Šešeljevim radikalima nije imao, najblaže rečeno, dobro mišljenje o Vatikanu i visokim dostojanstvenicima Svete stolice.

Beogradski tabloid Alo! pod naslovom 'Toma u 'sotoninom gnijezdu'', podsjeća kako je današnji predsjednik Srbije 'bio recenzent četvoroknjižja vođe radikala Vojislava Šešelja koje se bavi Vatikanom'. Riječ je o Šešeljevim umotvorinama prigodno, u Šešeljevu stilu, naslovljenim 'Vatikan glavno sotonino gnijezdo', 'Antikristov namjesnik zlikovački rimski papa Benedikt XVI', 'Pontifeks Maksimus sotonističke crkve Ivan Pavle II' i 'Rimska kurija vječito žedna srpske krvi'.

Nikolić na ustoličenju pape Franje


U Predsjedništvu Srbije nisu željeli za Alo! komentirati kako je, usprkos ranim radovima protiv Vatikana, Tomislav Nikolić odlučio otići na svečanost ustoličenja novog poglavara Rimokatoličke crkve, iako se u knjizi doskorašnji papa u knjizi naziva i 'reprezentom genocidne politike'.

'Ovo je materijaliziranje moje namjere da dokažem kako je za sve zločine u proteklom ratu na prostoru bivše Jugoslavije glavni krivac rimokatolički papa, kako Ivan Pavle II, tako i njegov nasljednik Benedikt XVI, u to vrijeme poznat kao inkvizitor Ratzinger', piše između ostalog u Šešeljevoj knjizi.