nastavljaju s ljetovanjem

Nijemci koji su u autu ostavili dvoje zaključane djece i psa pušteni na slobodu bez ispitivanja?

01.08.2021 u 18:46

Bionic
Reading

Petak navečer umalo je bio koban za dvoje djece i psa u Poreču. Zaključane cijeli sat u automobilu, kratko ih je vrijeme dijelilo od smrti zbog toplotnog udara.

U smrtnoj ih je opasnosti ostavila majka u dobi od 28 godina, koja je zaključala djecu i ljubimca pa s partnerom otišla u shopping-centar.

Drama se odvijala na parkiralištu u porečkoj Ulici Mate Vlašića. Na njihovu sreću, uočio ih je muškarac i alarmirao je policiju.

- Policija je u petak 30. srpnja oko 19.30 zaprimila dojavu da je na parkiralištu u Ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy njemačke registarske oznake zaključano dvoje djece i pas. Policijski službenici su se odmah uputili na mjesto događaja, gdje su zatekli 28-godišnju njemačku državljanku koja je netom prije dolaska policije otključala automobil - izvijestila je o događaju PU istarska.

Iako je policija protiv majke i njezina partnera podnijela kaznenu prijavu za povredu djetetovih prava i mučenje životinja, ovaj će događaj za Nijemce ostati samo neugodna avantura s hrvatskoj Jadrana.

Jer, nakon noći provedene u pritvoru, Državno odvjetništvo, neslužbeno doznaje Jutarnji, bez ispitivanja je neodgovornu majku i partnera pustilo na slobodu. Istoga su dana, u subotu, i djeca otpuštena iz bolnice pa je njemačka obitelj mogla nastaviti s ljetovanjem.