SDP O SUKOBU OKO POREZA

'Nije mi poznato zašto je HNS tako reagirao'

26.11.2012 u 12:20

Bionic
Reading

SDP-ovi saborski zastupnici prijepodne su redom odbacivali nagađanja da se vladajuća koalicija našla u krizi zbog HNS-ovog protivljenja Vladinom prijedlogu zakona o porezu na nekretnine

Uoči sjednice SDP-ovog Kluba zastupnika, koji se održava u Velikoj vijećnici, predsjednik kluba Igor Dragovan negativno je odgovorio na novinarski upit je li koalicija uzdrmana, istaknuvši da su se SDP-ovci okupili kako bi razmotrili točke dnevnog reda plenarne saborske sjednice, prije svega prijedlog državnog proračuna za iduću godinu. Upitan hoće li SDP razgovarati s koalicijskim partnerima o zakonu o porezu na nekretnine, odgovorio je kako s partnerima razgovaraju svaki dan.

'Mi razgovaramo, usuglasit ćemo sve verzije, ništa nije problematično', poručio je.

Na novinarsku primjedbu kako iz HNS-a tvrde da se o spornom zakonu nije razgovaralo, Dragovan je ponovio kako SDP s partnerima razgovara svaki dan, te da vjeruje kako neće biti nikakvih problema.

'Što se tiče zakona, on je u javnoj raspravi. Ima dovoljno vremena u javnoj raspravi da se utvrdi što je dobro, a što nije dobro. Javnost apsolutno ima pravo biti do u detalje upoznata s tim zakonskim prijedlogom i donijet ćemo odluku kada za to dođe vrijeme', istaknuo je.

Upitan zašto je onda HNS tako burno reagirao, te misli li da je riječ o scenariju predsjednika te stranke Radimira Čačića 'poslije mene potop', odgovorio je kako mu nije poznato zašto je HNS tako reagirao.

'Zašto su tako reagirali to morate pitati njih. Ja sam uvijek za razgovor, otvoreni razgovor, mislim da se treba razgovarati između partnera i tu nema nikakvih problema', naglasio je Dragovan.

Upitan je li u pitanje došao opstanak koalicije, odgovorio je: 'Ne, apsolutno nije'.

Isti odgovor na isto pitanje ponudio je i Peđa Grbin, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji je na upit kako tumači to da u SDP-u tvrde jedno, a u HNS-u drugo, odgovorio: 'Razgovaramo'.

Da vladajuća koalicija nije u pitanju tvrdi i ministar uprave Arsen Bauk, koji je novinarki na pitanje zašto se u SDP-u i HNS-u međusobno optužuju za laži, odgovorio kako je malo preoštro formulirala svoje pitanje.

I potpredsjednik Vlade Neven Mimica ustvrdio je kako koalicija nije u krizi, dok je potpredsjednica Vlade i SDP-a Milanka Opačić istaknula kako je sve što je imala rekla prije dva dana u SDP-ovoj središnjici.