HZZO I MILINOVIĆ TVRDE

'Nije bilo odbijenice jer KBC Rijeka nije ni tražio PET/CT '

darko milinović

darko milinović

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Bronić

Početkom 2009. dostavili smo informaciju KBC-u Rijeka odgovor na upit o projektu javno-privatnog partnerstva utemeljenu na projektu dogovorenom i do tada provedenom u KBC „Sestre milosrdnice“ i KBC Split između bivšeg ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića te Poliklinike Medikol iz 2007., no KBC Rijeka tim dopisom nije tražio nabavu PET/CT uređaja niti je HZZO odbio takvu nabavu, priopćio je danas Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO)

HZZO ističe kako sukladno zakonskim odredbama nema ingerencije u procesu nabave medicinske opreme pa tako niti PET/CT uređaja te podsjeća kako bolnice zahtjeve podnose Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

Neovisno o informaciji koju je HZZO uputio bolnicama, svaka je od njih u obvezi provesti postupak javne nabave, čime se u potpuno ravnopravan položaj stavljaju svi potencijalni ponuditelji PET/CT uređaja.

Tvrdnje HZZO-a potvrdio je i ministar zdravstva Darko Milinović poručivši kako postoje službeni zapisnici svih ravnatelja i povjerenstava koji su osnovani, a iz čega je vidljivo da u njegovom mandatu nije bio niti jedan zahtjev za nabavku PET/CT-a.

'Razgovarao sam s ravnateljem da potvrdim tu informaciju i tako stoji. Od kada sam ja ministar zdravstva nije bilo niti jednog zahtjeva za nabavku bilo kojega PET/CT uređaja, no i da je bilo, mora biti sukladno zakonu', kazao je Milinović

No u odbijenici koju je ekskluzivno objavio tportal stoji da je ona sukladna ugovoru MEDIKOL-a i Ministarstva zdravstva, za što je Milinović pojasnio kako je se radi o ugovoru iz 2006. i 2007. no da se daljenje informacije moraju potražiti u HZZO-u.

'Što se mene tiče, nije bilo zahtjeva', ponovio je Milinović.

Jučer je u Medikol poslana zdravstvena inspekcija, a povjerenstvo za sada nije utvrdilo nepravilnosti što se tiče napisa o 8 i pol tisuća pacijenata koji su nepotrebno ozračeni.

'To je dio moje odgovornosti, ali povjerenstvo za sada nije utvrdilo nepravilnosti. Inspekcija je jučer bila u Vinogradskoj i u dokumentaciji za oko 700 pacijenata utvrđeno je da imaju dijagnozu karcinoma, što znači da je taj nalaz bio opravdan, odnosno da nisu bili nepotrebno ozračeni', zaključio je Milinović

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi