STRUJNI UDAR U ZADRU

Ni mjesec dana nakon uginuća psa ne zna se tko je krivac

28.08.2013 u 10:41

Bionic
Reading

Mjesec dana nakon što je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta zbog uginuća psa od posljedica strujnog udara na dekorativnoj javnoj rasvjeti u lučici Foši tražio da se ona isključi te na hitnom sastanku sa stručnim službama i koncesionarom zatražio službeno pisano izvješće i osnovao neovisno stručno povjerenstvo koje će utvrditi činjenice i okolnosti događaja nalaz je završen, javlja portal 057info

Nalaz će u pisanoj formi biti dostavljen gradonačelniku Kalmeti. Informaciju je potvrdio član povjerenstva i čovjek koji u gradskoj upravi vodi brigu o javnoj rasvjeti Nikola Štokov. Preostala dva člana povjerenstva su inženjeri elektrotehnike Srećko Stavnicki i Marko Rakvin. Oni će se u petak sastati s Kalmetom, a dotad će sudbina osvjetljenja lučice Foša biti nepoznata javnosti.

Podsjetimo, nesvakidašnja nesreća dogodila se 25. srpnja oko 22 sata kada je od strujnog udara uginuo pas, a njegova vlasnica završila u bolnici, javlja portal 057info.

Pas je po izlasku iz mora stao na postavljenu lampu, a odmah potom ga je udarila struja. Vlasnica (32) ga je, u pokušaju da ga spasi, uhvatila rukama te je struja protresla i nju. Žena je završila u bolnici, s lakšim ozljedama, a pas je na mjestu uginuo.

Dekorativna podna rasvjeta u Foši je postavljena u travnju 2009, održavanje javne rasvjete je pod ingerencijom Grada Zadra. Riječ je o pilot-projektu tvrtke Philips, a radove na postavljanju obavile su zadarske tvrtke Nin Elektrokomerc i Marex Elektrostroj.