ZAGREBAČKA 'INICIJATIVA NADE'

Nezavisna lista V. Sriće za lokalne izbore

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 10.03.2009 15:03
  • Objavljeno 10.03.2009 u 14:56
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nezavisna lista Velimira Sriće pod nazivom 'Inicijativa nade' koja se kani kandidirati na idućim lokalnim izborima u Zagrebu, predstavljena je danas u Europskom domu u Zagrebu i, po Srićinim riječima, to je građanski pokret za promjene, a ne politička stranka.

Predstavivši sebe kao nositelja liste za gradonačelnika i Gradsku skupštinu te svoje suradnike, Srića je naglasio da računaju na glasove 'tihe većine', tj. građana nezadovoljnih vlašću u Zagrebu i političkim strankama koje ih zastupaju. Podsjetio je da na prošlim izborima oko 64 posto građana nije ni izišlo na izbore. Tu 'tihu većinu' treba mobilizirati za promjene, istaknuo je.

'Zagreb je postao talac samovolje gradonačelnika i uz njega vezanih interesnih skupina, što vodi korupciji, nepotizmu, rasipništvu, neracionalnu trošenju resursa i pretakanju javnog novca u privatne džepove', tvrdi Srića.

Po njegovim riječima u političkom životu vladaju 'politička plemena', a ne stranke. Zbog takva načina rada dao sam ostavku na mjesto predsjednika Gradske skupštine 2001., podsjetio je, objasnivši da je bio nezadovoljan radom i odnosima u strankama. Međutim, ne želimo pljuvati, već ponudit rješenja, rekao je, dodavši da se njegov tim sastoji od stručnih, nekompromitiranih i sposobnih ljudi.

Srića je rekao da kampanju financira većinom sam i da će se na internetu pojaviti njegov program i mogućnost za donacije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi