nova poplava

Nezadovoljstvo u Gračacu: Ovo je predstava, na terenu nije bilo nikoga. Upozoravali smo na ovo

15.05.2023 u 22:46

Bionic
Reading

Zoran Tomić, vlasnik potopljenog objekta u Gračacu govorio je o tome kako se mještani snalaze u saniranju šteta od poplave

"Riječi su se obistinile, vlast smo upozoravali na ovo. Oglušili su se, nisu ozbiljno shvatili situaciju, potopljeno je 12 kuća. Bojimo se noći, pogledajte kakvo je vrijeme", rekao je Tomić. u Dnevniku N1 televizije.

Za Dnevnik Nove TV kazao je da mu je kuća je zadnja u ulici i trenutno joj se ne može ni prići.

'Pretpostavljam da je voda unutra do negdje 50-ak centimetara, kao što je bilo i prije šest mjeseci. Uložili smo novce, sve smo obnovili i što sad? Opet obnavljati. Prvi put kad se ovo dogodilo mi smo upozoravali. Svi znamo da su pale velike količine kiša i da je velika količina vode. Postoji rješenje na koji su se prvi put svi oglušili. Nakon toga nitko nije apsolutno ništa poduzeo", dodao je.

Ispričao da je danas do njih došao zadarski župan Božidar Longin i pitao ljude kako bi se problem poplave mogao riješiti.

"Susjed i ja smo predložili i on nas je poslušao. U roku od dva sata došli su teški strojevi i počeli su kopati. U roku od dva sata je voda pala za nekih 25 do 30 centimetara. Da je taj kanal napravljen u siječnju, danas ne bismo ovoga imali. Da je napravljen prije mjesec dana, ovoga ne bismo imali. Trajno rješenje je upitno. Trebamo čekati da se voda povuče, ali ovo pomaže i voda se povlači. Trebamo čekati koji dan pa ćemo vidjeti što ćemo", rekao je Tomić. "Ovo je predstava da se, kad mediji dođu, vidi da je netko na terenu. Na terenu nije bio nitko. Ja sam jučer u 5 popodne sam napustio kuću, bez ičije pomoći", zaključio je.

  • +50
Stanje u Gračacu nakon što se izlila rijeka Otuča Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL