stiže prava zima

[VIDEO/FOTO] Jugo i obilna kiša stvorili kaos na Jadranu: Plima poplavila rive u Puli i Rovinju, plivaju i dijelovi Šibenika, Omiša...

08.12.2020 u 14:44

Bionic
Reading

Nova promjena vremena zahvatila je područje Istre i Kvarnera u utorak. Zapuhalo je jako jugo s olujnim udarima, lokalno pada obilna kiša, a prisutna je i izražena plima.

Zahvaljujući jakom jugu duž istočne obale Istre more mjestimice prelijeva rive, javlja Istramet.hr a naša postaja u Labinu na Fortici zabilježila je udar od čak 131 km/h.

Zbog visoke vode zatvoren je i promet Antenalom, a jaka plima prisutna diljem Istre i Kvarnera. More prelijeva u Rovinju, Puli, a i dio grada Cresa je poplavljen.

Do 14 h već je mjestimice pala obilna kiša, najviše oko Učke, do 55 mm koliko bilježi postaja kod zapadnog ulaza u tunel. U Pazinu je palo 32 mm, Rovinju 22 mm, dok se količine na ostatku područja kreću većinom između 10 i 15 mm.

U nastavku dana očekuje se slično vrijeme, a obilnije kiše može biti i u prvom dijelu srijede.

Jako jugo i plima stvaraju probleme i u Dalmaciji. More je izazvalo poplavu u gradskoj četvrti Dolac u Šibeniku, a stigle su vijesti o izlijevanju preko riva u Omišu i na Čiovu.

Za poslijepodne se najavljuju nove padaline pa bi situacija mogla biti još gora.

  • +33
Ulice Šibenika i Omiša poplavljene nakon juga Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX