PRGOMET UPOZORAVA

'Netko za koga se dokaže da je utajio porez, ne može biti član Vlade'

26.01.2016 u 11:09

Bionic
Reading

Registar izdajnika je suluda ideja, a netko tko je sklon ili za koga se dokaže da je utajio porez ne vidim kako može biti član Vlade, upozorio je saborski zastupnik i šef Hridi Drago Prgomet gostujući u Noovom danu N1 televizije

'Registar izdajnika suluda je ideja, neprihvatljiva ideja i ne znam iz kojih razloga je iznesena osim zabavljanja javnosti i skretanja pozornosti s važnih tema. Zagovornici su takvih tema oni koji zagovaraju Tuđmana, što je potpuno suprotno u odnosu na ono za što se on zalagao. Sve je to drukčije od njegova poimanja povijesti', upozorio je Prgomet gostujući na N1 televiziji u Novom danu.

Komentirajući medijske navode da je ministar branitelja Mijo Crnoja fiktivno prijavljen u straćari u Samoboru, Prgomet je naglasio da ako se to potvrdi, takav ministar ne može biti dio Vlade: 'Netko tko je sklon ili za koga se dokaže da je utajio porez, ne vidim kako može biti član Vlade'.

Prgomet se osvrnuo i na raspravu u Saboru zamjerivši premijeru Tihomiru Oreškoviću jer nije odgovorio ni na jedno pitanje, a od ministra kulture Zlatka Hasanbegovića očekuje da se izjasni o svojim stajalištima o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu te je podsjetio na odgovornost premijera za tim koji je 'složio'. Za prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka Prgomet je rekao da se i dalje ponaša kao predsjednik HDZ-a, a njegove tvrdnje o navodnim indicijama o navodnoj krađi glasova i mandata kazao je da 'služi za stranačko preslagivanje, a i najavu promjena koje su za očekivati'.

Osvrnuo se i na istup Ivana Lovrinovića u Saboru prošlog petka rekavši da ga je iznenadio, ali i da je prema njemu bilo poziva iz Domoljubne koalicije. 'Bili smo jasni i nikakvi razgovori nisu mogli promijeniti naš stav. Bilo je razgovora. Ja bih to nazvao uobičajenom hrvatskom parlamentarnom suradnjom. Svjedočili smo prelascima iz opozicije u vladajuću poziciju. Bilo je upita, ali nikakvih razgovora nije bilo, niti bih ja na to priznao. Mi smo oporba i ne vidim ništa loše u tome. I kao oporba možemo doprinijeti razvoju društva', naglasio je Prgomet.

Upitan je li razgovarao s Gordanom Rusak nakon što je napustila HRID, odvratio je da su razgovarali nekoliko dana prije njene odluke i da nije bilo naznaka da će napustiti stranku, a on još nije dobio nikakvu službenu obavijest od nje. 'Ona ima svoj mandat i odlučila je biti dio vladajuće koalicije. Izabrana je u jedan odbor i to je gotova priča', zaključio je Prgomet.