SVI HRVATI DOBRO

Nestao pripadnik UNDOF-a na Golanu

26.02.2013 u 10:50

Bionic
Reading

Jedan pripadnik snaga UN-a zaduženih za nadzor primirja između Izraela i Sirije na Golanskoj visoravni (UNDOF) smatra se nestalim, objavio je UN

'Možemo potvrditi da se jednog našeg pripadnika smatra nestalim i u vezi smo s različitim stranama kako bismo vidjeli što se s njim moglo dogoditi', izjavio je u ponedjeljak navečer pomoćnik glasnogovornika UN-a Eduardo del Buey. UN je prosvjedovao u nekoliko navrata protiv širenja sirijskog sukoba na to područje gdje se nalazi 1.100 njegovih vojnika i osoblja iz Austrije, Hrvatske, Indije, Japana i Filipina.

Del Buey nije naveo nacionalnost osobe koja je nestala niti radi li se o pripadniku snaga za održavanje mira ili civilnoj osobi, ali za tportal su iz Službe za odnose s javnošću MORH-a potvrdili da se ne radi o hrvatskom vojniku. 'Hrvatska u misiji na Golanu ima 97 vojnika i svi su dobro', kazali su nam iz Službe za odnose s javnošću MORH-a. Prošle godine pet je pripadnika UNDOF-a ranjeno na putu za zračnu luku u Damasku.

Kanada je povukla svoje pripadnike iz UNDOF-a u rujnu prošle godine, a i ostale zemlje koje imaju pripadnike u tim snagama izrazile su zabrinutost zadnjih mjeseci.