IZGUBLJEN KONTAKT

Nestali putnički zrakoplov sa 54 osobe udario u planinu?

16.08.2015 u 12:02

Bionic
Reading

Indonezijski linijski zrakoplov s 54 osobe izgubio je u nedjelju kontakt sa zračnom kontrolom iznad indonezijske pokrajine Papue, objavile su sigurnosne službe. Ispostavlja se da je zrakoplov zbog loših vremenskih uvjeta udario u planinu

ATR 42-300 indonezijske tvrtke Trigana Air 'pronašli su (mještani). Kako navode stanovnici, srušio se u planinama. Upravo provjeravamo' tu informaciju, rekao je glavni ravnatelj za civilno zrakoplovstvo pri indonezijskom ministarstvu prometa M. Suprasetyo.

Zrakoplov je izgubio vezu s kontrolnim tornjem nešto prije 15.00 sati (8.00 sati po srednjeuropskom vremenu), nakon polijetanja iz zračne luke Sentani, u prijestolnici te pokrajine, Džajapuri, objavile su spasilačke službe na društvenoj mreži Twitteru.

U propelerno-mlaznom zrakoplovu bila su 44 odrasla putnika, petero djece i pet članova posade.

Letjelica, čiji je let trebao trajati oko 45 minuta, letjela je u Oksibil, zabitno mjesto do kojeg se može doći samo zračnim putem.

Zrakoplov je letio tridesetak minuta prije nego što je nestao, dodaju spasilačke službe.

Čelnik Trigana Aira, kapetan Beni Sumaryanto, rekao je za AFP da je posada razgovarala s kontrolnim tornjem u Oksibilu desetak minuta prije planiranog slijetanja.

Zrakoplovna tvrtka 'sumnja da je nesreću prouzročilo nevrijeme' na tom području gdje su uvjeti 'nepredvidljivi', dodao je. 'Zrakoplov nije bio prekrcan', kazao je.

Nestao putnički zrakoplov s 54 osobe

Air Trigana je malena tvrtka utemeljena 1991. Njezini zrakoplovi lete na četrdesetak domaćih linija.