TRAGIČAN KRAJ POTRAGE

Nestala gimnazijalka pronađena u Kupi

09.04.2013 u 14:36

Bionic
Reading

Biološka vještačenja potvrdila su da je mrtvo žensko tijelo, koje je pronađeno 24. ožujka 2013. godine u rijeci Kupi u karlovačkom naselju Donje Mekušje, tijelo Melanie Cigić za kojom se tragalo od prosinca prošle godine, priopćila je karlovačka policija.

Nedvojbeno je potvrđeno da je uzrok smrti utapljanje, kazala je Hini patologinja karlovačke Opće bolnice Mira Mlinac Lucijanić, ujedno i vještakinja sudske medicine.

Prema njenim riječima više nije moguće utvrditi približno vrijeme smrti, tek da je smrt nastupila prije dva i više mjeseci, no analiza sadržaja želuca odgovara zadnjem poznatom pojedenom obroku.

'Po toj okolnosti i cjelokupnoj usklađenosti nalaza s poznatim detaljima istrage i potrage može se reći da se djevojka utopila upravo oko vremena kada je i prijavljen njen nestanak', kazala je Mlinac Lucijanić.

Biološko vještačenje obavljeno je na temelju naloga karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva s ciljem da se utvrdi je li to tijelo gimnazijalke koja je prijavljena kao nestala 27. prosinca 2012. Kako je ta pretpostavka potvrđena policija je današnjim priopćenjem ujedno obavijestila o 'obustavi traganja za Melanie Cigić'.

Je li do utapljanja došlo zbog samoubojstva, ubojstva ili nesretnog slučaja u Policijskoj upravi nisu željeli odgovoriti, no glasnogovornica Andreja Lenard je kazala da je taj slučaj za njih 'završen', iz čega se može zaključiti da se ne sumnja na ubojstvo.

KA portal
podsjeća da se Melanie Cigić koja je stanovala u Vraniczanyevoj ulici u centru Karlovca iz svog doma udaljila još 26. prosinca 2012. godine i od tada joj se gubi svaki trag. Kupa je u Donjem Mekušju gotovo tri mjeseca kasnije izbacila truplo na kojem se, po prvim naznakama, nagađalo da se radi o Melanie Cigić koja je na dan nestanka nosila tenisice i sličnu odjeću, pa je policija odmah posumnjala da se radi o nestaloj 18-godišnjakinji. 

Dva tjedna trebalo je istražiteljima da putem DNA analize i usporedbom zubnih kartona budu sigurni u identitet tijela koje je očito bilo duže vrijeme u vodi tako da bi uskoro trebali biti objavljeni i podaci o načinu smrti.