epidemija koronavirusa

Neslužbene brojke: Zabilježena 2234 nova slučaja zaraze, manje je testiranih

19.11.2021 u 08:37

Bionic
Reading

HRT neslužbeno doznaje kako su u zadnjih 24 sata zabilježena 2234 nova slučaja zaraze. Brojka je manja jer je jučer, zbog blagdana - testiran manji broj ljudi.

Iza nas je drugi najteži dan po broju novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj - 7270. Umrlo je još 63 ljudi. 324 bolesnika su na respiratoru, od njih više od dvije i pol tisuće u bolnicama, pa su COVID odjeli sve opterećeniji. Kako doznaje HRT, u posljednja 24 sata zabilježena su 2234 nova slučaja zaraze.

A nastavnicima koji na posao dolaze bez COVID potvrda ili negativnog testa prijeti otkaz priopćilo je Ministarstvo obrazovanja. U dopisu ravnateljima škola stoji da takvim nastavnicima prvo treba elektroničkom poštom poslati prvo upozorenje, a u drugom upozorenju ukoliko nakon sedam dana nastavnik nema COVID potvrdu ili negativan test, ravnatelj škole treba pokrenuti postupak izvanrednog otkaza ugovoru o radu, na koji se djelatnik ima pravo očitovati.

  • +3
Testiranje na koronavirus Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić

Stožer civilne zaštite uskoro bi trebao predstaviti nove izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Promjene će uključivati novčano kažnjavanje odgovornih u pravnim osobama zbog nepoštovanja uvođenja COVID potvrda. Sadašnji Zakon, koji je s izmjenama na snazi od prosinca prošle godine, predvidio je kazne od 3 do 10 tisuća kuna. Sada će se među mjerama izrijekom istaknuti i covid-potvrda kao posebna sigurnosna mjera koja će se onda i primjereno novčano kažnjavati, kao što je to slučaj, primjerice, s nenošenjem zaštitnih maski.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ