policija upozorava:

'Nepoznatima ne otkrivajte svoje podatke i ne puštajte ih u dom!'

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 08.12.2017 11:25
  • Objavljeno 08.12.2017 u 10:59
Policija MUP

Policija MUP

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nemojte dozvoliti da u predblagdansko vrijeme postanete žrtva prijevare olako nasjedajući pričama nepoznatih posjetitelja i lažnih autoriteta, pa ni putem telefona nemojte nepoznatima odavati svoje osobne ili podatke s bankovnih računa, upozorila je karlovačka policija nakon što su u Karlovcu ponovno zaredali pokušaji prijevara lažnih bankara

Policija je tijekom ovog tjedna zaprimila tri dojave Karlovčana o telefonskim pozivima osoba koje su se lažno predstavljale kao djelatnice raznih banaka i ispitivale ih o njihovoj ušteđevini, obiteljskim prilikama i uvjetima čuvanja novca. Građane stoga mole da u kontaktu s nepoznatim osobama povećaju oprez, te da posebno pripaze koga puštaju u svoj dom. 

Glasnogovornica Senka Staroveški je poručila da se počinitelji ovakvih prijevara, kako muškarci tako i žene, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Uđu tako u nečiji dom i onda iskoriste povjerenje građana, njihovu nepažnju ili ih dovedu u zabludu i otuđe novac ili drugu robu veće vrijednosti.

Zato kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi, za djelatnike raznih tvrtki tražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice, a tu  vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata, kroz 'špijunku' ili korištenjem sigurnosnog lanca, rekla je Staroveški. Podsjetila je i da su trikovi poput nesvjestice ili jake žeđi također česti i da neoprezni građani na njih nasjedaju i onda ostanu bez ušteđevine. Savjetuje da se na telefonski broj 192 policiji odmah prijave sumnjive nepozvane osobe, posebno one jako uporne u nakani da uđe u nečiji dom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!