ŠTO SE TO DOGAĐA?!

Neobične vijesti iz Čakovca uoči Karamarkova dolaska

02.04.2014 u 14:56

Bionic
Reading

Što se zbiva(lo) u čakovečkom HDZ-u uoči dolaska Tomislava Karamarka na večerašnju proslavu 24. obljetnice HDZ-a Međimurske županije, pokušali su danas razjasniti međimurski stranački čelnici

Naime, pozivajući se na člana čakovečkog GO HDZ-a Josipa Zorčeca, HTV je sinoć objavio da je predsjednik čakovečkog HDZ-a Tomislav Novinščak podnio ostavku na tu dužnost, a ostavke je uz njega podnijelo još 16 od ukupno 19 članova gradskog odbora.

Tu je vijest, međutim, danas opovrgavao Darko Horvat, predsjednik međimurskog HDZ-a, zatim tajnik čakovečke Gradske organizacije HDZ-a Ivica Kirin te predsjednik čakovečkog HDZ-a Tomislav Novinščak koji je ipak potvrdio da su čakovečki HDZ-ovci dali mandate na raspolaganje, ali ostavke nisu prihvaćene.

'Na redovnom sastanku Gradske organizacije bilo je različitih mišljenja, ali vijesti o izlascima iz stranke su neodgovorne', rekao je Kirin, dodavši da mu nije jasno zašto su neki s tim izašli u medije.

Iako je vijest o ostavkama izašla 1. travnja, Horvat je rekao da ju nije doživio kao prvoaprilsku šalu.

'Mediji su prenijeli neprovjerenu informaciju i s tim sam neugodno iznenađen. No ne pridajem tome mnogo pažnje jer da je tako, ne bi ovdje sjedili svi zajedno. Na koji način je Zorčec doživio sastanak, to je njegova stvar i perspektiva. Novinščak ima potpuno slobodne ruke u radu, a jedino nas drže rezultati rada na mjestima na kojima jesmo', ustvrdio je Horvat, napomenuvši da će o sankcijama odlučivati GO HDZ-a Čakovec.

Posebno je naglasio da nema nesuglasica između čakovečkog i međimurskog odbora HDZ-a, pa stoga nije govorio niti o spornim stvarima.

'Politika svake stranke vodi se unutar stranke, što je vjerojatno jedan entuzijazam novog Gradskog odora koji pokazuje da smo drugačiji. Da ne mislimo isto, ne bismo ovdje zajedno sjedili', rekao je Novinščak, priznavši da su mandate dali na raspolaganje predsjedniku međimurskog HDZ-a, ali da su na sastanku od njega dobili podršku.