za bolju budućnost

Nenad Livun novi predsjednik zagrebačkog Foruma mladih SDP-a

09.07.2011 u 17:47

Bionic
Reading

Forum mladih SDP-a Zagreba održao je danas 13. izbornu konvenciju na kojoj je za novog predsjednika izabran Nenad Livun.

Konvenciji je prisustvovao predsjednik zagrebačkog Gradskog odbora SDP-a Davor Bernardić, koji je i sam 13 godina bio član, a potom i jedan od predsjednika Foruma mladih.

Svojim stranačkim kolegama Bernardić je poručio je da je pred njima i cijelom strankom veliki posao kako bi SDP postao pobjednik parlamentarnih izborima, a zatim i na izborima u Zagrebu.

Hrvatska u posljednjih 20 godina, rekao je, nije bila uspješna zemlja koja jamči mladima perspektivu, te će , istaknuo je, SDP učiniti sve kako bi im omogućio bolju budućnost.

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras, i sam bivši član i predsjednik Foruma mladih, rekao je da su danas četvorica od šest bivših predsjednika Foruma saborski zastupnici, što pokazuje da SDP, za razliku od HDZ-a, vrednuje politički rad mladih i daje im prostora za djelovanje unutar stranke.

Hrvatska je danas, dodao je Maras, druga po nezaposlenosti mladih u Europi, a da vlada nije ništa učinila da mladima otvori perspektivu u pokazuje podatak da je svaki treći nezaposleni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje mlađi od 30 godina.

Najavio je da će stoga neke od prvih mjera kada SDP osvoji vlast na izborima biti oslobađanje plaćanja svih doprinosa na prvo zaposlenje tijekom dvije godine te ponovno vraćanje olakšica na stambene kredite za kupnju prvog stana koje je, dodao je Maras, HDZ ukinuo.