OSTOJIĆ I SDP NE ODUSTAJU

'Nema šanse da će odbor raditi bez predsjednika!'

05.02.2016 u 17:51

Bionic
Reading

Ranko Ostojić danas ipak nije izabran za predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, no on sam kaže da SDP neće odustati te da ima pravo na predsjednika tog odbora

'Glasovanje nije održano, ono će se održati u zakonskim rokovima. Kad će to biti, ne znam. U svakom slučaju Hrvatski sabor nema niti će konstituirati jedno od najvažnijih tijela koje bi trebalo nadzirati rad sigurnosnog sustava, ali i druge jako važne teme vezane za unutarnju politiku i sve ono što je vezano uz imenovanje određenih osoba', kazao je Ostojić.

Naime, iako je Odbor za izbor i imenovanja odbio predložiti Ostojića za predsjednika Odbora za unutarnju politiku, to je učinio Klub zastupnika SDP-a. No njihov zahtjev predsjednik Sabora Željko Reiner tek treba uvrstiti na dnevni red, i to će, kako je rekao, učiniti u poslovničkom roku od 30 dana.

'Vrlo je opasna izjava koju smo čuli na kraju ovog zasjedanja, a to je da odbor može raditi bez predsjednika, što sam čuo od gospodina Reinera. Moram odmah upozoriti da će SDP iskoristiti sva pravna sredstva da takvu stvar spriječi. Očito je to bila namjera da se radi zapravo bez predsjednika, kojeg po Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu daje najveća oporbena stranka, bez obzira o kome se radilo. Moram odmah reći da SDP neće odustati od imena, SDP će principijelno braniti situaciju, a nitko mu ne može oduzeti pravo da predlaže onoga tko bi trebao biti osoba koja vodi taj odbor. Nema šanse da taj odbor može raditi bez predsjednika i sve ove namjere koje su očite da upravo u tom smjeru idu', rekao je Ostojić.

Današnji neizbor Ostojića na svom facebook-profilu komentirao je i kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina, čije je podupiratelje Ostojić već kritizirao. 'Nedopustivo je da kolega Ranko Ostojić nije izabran za predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora kada parlamentarnim dogovorom to mjesto pripada SDP-u. Nesuvisla obrazloženja HDZ-a imaju prizvuk prijetnji. Ovo je sramota parlamentarne demokracije!', napisao je komadina na Facebooku.

Upitan za komentar, Ostojić je pak kazao: 'Ne znam što je pogriješio, radi se o vrlo jednostavnoj situaciji da temeljem zakona definitivno predsjedanje odborom pripada SDP-u. I Zlatko Komadina i svaki drugi SDP-ovac će vam reći isto. Da je on bio, ja bih vam rekao isto, da Zlatko Komadina treba biti taj i da treba ostati kandidat SDP-a za to mjesto.'

Nedopustivo je da kolega Ranko Ostojić nije izabran za predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora kada...

Posted by Zlatko Komadina on Friday, 5 February 2016


Ostojić je prokomentirao i raspuštanje Komisije za pomilovanje.

'To je apsolutno dobro, ali ja tvrdim da tu ne smije biti kraj. Ne želim utvrđivati odgovornost i nisam u onom tijelu koje to utvrđuje, ali smatram da javno priznanje Šeksa o tome da je utjecao na komisiju, očito da je to komisija provela. Svi ovi potezi koji se sada rade je smanjenje neugodnosti koje su se dogodile, ali mislim da ovdje treba puno ozbiljnija istraga', kazao je Ostojić.

Ovo je vrlo ozbiljna stvar, napominje Ostojić. 'Ovdje se ne radi o nagađanjima, o indicijama, o bilo čemu što bi se reklo da je ogovaranje, ovo je vrlo ozbiljna stvar. Odradila policija, odradio DORH, odradio sud, presuda donesena i onda nakon toga da netko može utjecati i, moram još gore sumnje izrazit, da može pomilovat nekog tko ne zaslužuje, apsolutno je opasno i zaslužuje ozbiljnu istragu', rekao je Ostojić.