opasnost od koronavirusa

Nema odgode nastave u BiH školama po hrvatskom planu i programu

11.03.2020 u 23:29

Bionic
Reading

Neće se obustaviti nastava u školama koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu u Federaciji BiH dok krizni stožeri županija ne donesu odluke o tome postoji li opasnost od zaraze koronavirusom

Unatoč današnjoj preporuci Kriznog stožera Federacije BiH o prekidu nastave u osnovnim i srednjim školama, te visokoškolskim ustanovama, u pet županija sa sjedištima u Mostaru, Širokom Brijegu, Livnu, Travniku i Orašju te općinama Žepču i Usori nastava će se sutra normalno održavati.

"Nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji neće biti obustavljena dok se ne donese Odluka Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ", priopćeno je resornog ministarstva obrazovanja županije sa sjedištem u Mostaru. Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije zapadnohercegovačke Ružica Mikulić izjavila je da odluka o nastavku obrazovnog procesa ovisi o eventualnoj pojavi zaraze koronavirusom.

"Nadam se da kod nas neće biti koronavirusa, no pojavi li se virus u našoj županiji, sigurno ćemo prekinuti nastavu", rekla je ministrica Mikulić. Pojasnila je kako se obrazovne ustanove pridržavaju uputa o održavanju higijene i preporukama o zaštiti od zaraze koronavirusom. "Sve škole su u zadnjih desetak dana su uradile dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju" izjavila je ministrica Mikulić.

Iz Hercegbosanske županije su priopćili kako će Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih ove županije sutra odlučiti o nastavku održavanja nastave u školama sukladno procjeni epidemiološke situacije.