MILINOVIĆ UVJERAVA

Nema afere oko nabave vozila Hitne medicinske pomoći

14.05.2011 u 18:46

Bionic
Reading

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović rekao je danas da je za natječaj za nabavu 128 vozila hitne pomoći angažiran Prometni fakultet radi vještačanja vozila iz ponuda

Odgovarajući na pitanje novinara o produljenju do srpnja tog natječaja iz kolovoza prošle godine te višekratnim izmjenama uvjeta o kojima su pisali neki mediji, Milinović je rekao da sve dok se ne odabere najbolji ponuditelj on ne može ništa komentirati.

Kazao je međutim da je za taj natječaj, angažiran Prometni fakultet da sačini analizu, odnosno vještačanje vozila iz ponuda, iako to nije zakonska obaveza, a 'kako bi bili potpuno sigurni u tijek i provedbu natječaja'.

Upitan o cijenama iz ponuda, Milinović je rekao da ne želi ništa govoriti dok ne bude završena natječajna procedura, ali da može reći da je razlika između najbolje i one druge ponude 4 do 5 milijuna kuna, ‘pa je malo gužva’, dodao je.

Također je rekao da mu se čini kako oni, koji misle da nemaju šansu u natječaju, plasiranjem u medije nekih navodno spornih detalja iz natječaja misle da je dobro stvoriti aferu. ‘Ali afere nema’, kazao je Milinović, odgovarajući na pitanja novinara u Gospiću, gdje je danas u povodu 89. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana otkrio njegovu bistu.