odluka vem-a

Nekadašnju koncesiju Radija 101 dobio Top radio Ivana Jurića Kaćunića

28.07.2021 u 15:06

Bionic
Reading

Vijeće za elektroničke medije na sjednici održanoj 28. srpnja donijelo je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za radijsku koncesiju na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije koju je donedavno koristio Radio 101

Kao najpovoljniji ponuditelj, temeljem provedenog postupka tajnog glasanja, izabrano je trgovačko društvo TOP RADIO d.o.o. i to sa šest glasova. Jedan glas dobio je ponuditelj ZWEI 01 d.o.o. Navedenom odlukom trgovačkom društvu TOP RADIO d.o.o. dodjeljuje se radijska koncesija na predmetnom području u razdoblju od 15 godina.

Podsjetimo, VEM je odluku o raspisivanju novog postupka davanja radijske koncesije za 101 MHz donio početkom lipnja, nakon što je Radio 101 u ponedjeljak 31. svibnja u ponoć prestao emitirati jer mu je tada istekla koncesija za tu frekvenciju.

Radio 101 izgubio je koncesiju zbog nepotpune dokumentacije nakon što je vlasnik Thomas Alexander Thimme izvan roka predao potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza te zbog nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje.

Jedini osnivač i direktor Top radija d.o.o., kako se navodi u sudskom registru, je Ivan Jurić Kaćunić.

'Potpuno je nejasno zašto je tvrtka Top radio odustala na posljednjem natječaju AEM-a i to u trenutku u kojem su ostali jedini ponuditelj. Vlasnik i direktor Top radija je Jurić Kaćunić, samoproglašeni 'vodeći radijski strateg' koji je prema sudskom registru povezan s tridesetak tvrtki iz radijskog biznisa, a većini je i vlasnik. Iako je neko vrijeme bio i vlasnik popularnih radijskih postaja kao što su Antena i Extra FM, nikad nije dao intervju u kojem bi objasnio kako je stekao te medije', kazao je nedavno istraživački novinar Saša Paparella za Hinu.

Paparella je tada dodao da se iz sudskog registra može saznati da je Jurić Kaćunić poslovni partner Ivana Pripuza, sina poduzetnika Petra Pripuza, istog onog kojeg je Miroslav Kutle preko Nacionala nedavno javno optužio da mu je oteo vlasništvo u nekoliko popularnih radiopostaja. 'U tim je medijima odbjegli tajkun godinama držao vlasničke udjele preko tajnih ortačkih ugovora ili paravan-vlasnika, kao što je navodno Jurić Kaćunić. Kutle tvrdi da ga je on iznevjerio i prešao na stranu obitelji Pripuz', zaključuje Paparella.