KOSOR PORUČILA

Neka prijetnje Sanji Bilač istraži MUP!

30.03.2012 u 13:39

Bionic
Reading

Na pitanje kako komentira prijetnje koje je prijavila njezina velika kritičarka, splitska HDZ-ovka Sanja Bilač, a koje su navodno došle iz Zagreba, Jadranka Kosor je rekla da to ipak ne bi htjela komentirati. Dodala je da Hrvatska ima Ministarstvo unutarnjih poslova koje treba istražiti svaku prijetnju, pa i onu koju je dobila Sanja Bilač

Podsjetimo, HDZ-ova splitska vijećnica Sanja Bilač sinoć je u društvu svog supruga policiji prijavila prijetnje smrću koje joj je netko uputio u anonimnom pismu. 'Ili u kućni pritvor ili smrtna kazna, ako se u roku od 15 dana ne povučeš sa svih svojih funkcija i odeš u mirovinu', navodno stoji u tom pismu.

U potpuno nebuloznom pismu spominju se, otkriva Slobodna Dalmacija, imena pokojnika, ubijenih kriminalaca… Prijeti joj se da će završiti poput Davora Zečevića, 'dečka s Knežije'. U pismu se napominje i da je sudbina nedavno pretučenoga opernog pjevača Ivice Čikeša - preblaga. Uz prijetnje i uvrede navedena su imena i drugih 'urotnika', koji su navodno odgovorni što se HDZ prikazuje kao zločinačku stranku, a to su za anonimnog autora - ministar Željko Jovanović te saborski zastupnici Damir Kajin, Ingrid Antičević-Marinović i Nenad Stazić.

Posljednjih dana prijetnjama smrću izloženi su bili i neki drugi istaknuti članovi HDZ-a: Vladimir Šeks i Tomislav Karamarko. Naime, Vladimir Šeks je u razgovoru za Novu TV otkrio da je nedavno primio pismo u kojem piše: 'Ubit ću te.' Napomenuo je da je primio više prijetećih pisama. 'Ima ih i gdje se režu slova i potpisanih punim imenom i prezimenom, no ja znam da su to psihički bolesnici', zaključio je Šeks.

Pod budnim okom policije je i Kosoričin protukandidat na unutarstranačkim izborima Tomislav Karamarko. On navodno dobiva prijetnje srbijanske mafije, odnosno Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Sretenu Jociću se, naime, sudi za ubojstvo Ive Pukanića, a već je nekoliko puta odgovornost za to pokušao prebaciti na Karamarka.