prognoza za hrvatsku

Nedjelja pretežno sunčana i razmjerno topla; evo kad se očekuje promjena vremena

16.10.2022 u 09:12

Bionic
Reading

U nedjelju se u Hrvatskoj očekuje pretežno ili djelomice sunčano, a ujutro i prijepodne mjestimice magla ili niski oblaci, uglavnom na kopnu, no lokalno su mogući i na moru. Vjetar slab, u Dalmaciji popodne umjeren zapadni i sjeverozapadni, osobito na otocima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C

'I u nedjelju i prvom dijelu novog tjedna stabilno - većinom sunčano i toplo, osobito na Jadranu, gdje će do srijede mogućnost ponegdje niskih oblaka i jutarnje magle biti uglavnom na sjevernom dijelu. Na kopnu će magla biti češća, no manje nego u subotu, i većinom kratkotrajnija pa će danju biti više sunčanog vremena i više topline, mnogima ugodne.

Vjetar će izostati sve do srijede, a zatim će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni uz vrlo vjerojatno kratkotrajno zahladnjenje i ponegdje moguće malo kiše. Na Jadranu će tada zapuhati bura, a vjerojatnost kiše raste tek prema kraju tjedna', sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano, a u prvom dijelu dana mjestimice magla i niski oblaci, uglavnom uz rijeke. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura većinom između 21 i 24 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro i prijepodne mjestimice magla ili niski oblaci, Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 22,°C.

  • +3
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Gorski kotar i Lika

Pretežno ili djelomice sunčano, a u prvom dijelu dana mjestimice magla ili niski oblaci. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura većinom između 17 i 20 °C.

Istra

Sunčano. Puhat će slabo jugo i istočnjak koji će krajem dana okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. More će biti mirno ili malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 12 do 14 °C, u unutrašnjosti Istre od 8 do 11 °C, a najviša dnevna od 22 do 24 °C.

  • +21
Kupanje u listopadu na plaži Lapad u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano, a ujutro je lokalno moguća magla i niski oblaci, uglavnom u Istri. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 20 i 23 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, a ujutro duž obale je lokalno moguća magla i niski oblaci. Vjetar slab, popodne i umjeren zapadni i sjeverozapadni, osobito na otocima. Najniža temperatura većinom između 22 i 25 °C.

Biometeorološka prognoza

Nastavljaju se slične biometeorološke prilike kao prethodnog dana. I dalje bi magla u jutarnjim satima mogla izazvati smetnje kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima, a njima i drugim ljudima kvariti raspoloženje. No i tamo će kasnije, a drugdje cijelog dana,biti uglavnom biometeorološki povoljno. U većem dijelu dana bit će ugodno za boravak u prirodi.