ŠEKSOV NEĆAK DIVJAK:

'Neću tužiti Sanadera, ima i previše problema'

11.11.2010 u 15:57

Bionic
Reading

Direktor Vjesnika Bojan Divjak odgovorio je u razgovoru za tportal na današnju izjavu Ive Sanadera koji ga je optužio da on, kao nećak Vladimira Šeksa, stoji iza, prema riječima bivšeg premijera, neistinitih informacija objavljenih u tom dnevniku

'Krajnje je neprimjereno da bivši premijer svoju eventualnu kaznenu odgovornost pokušava relativizirati napadom na one koji o tome pišu', rekao nam je u četvrtak Divjak. Informaciju da je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić u iskazu istražiteljima rekao da je Sanaderu u kuću donio čak 30 milijuna kuna zarađenih preko Fimi medije, prema Divjakovim riječima istraživačkim je radom otkrio mladi i vrijedni novinar Vjesnika. Direktor državne novinske kuće kaže da je Sanader svojom izjavom uvrijedio i njega.

'To što je Sanader izjavio u najmanju je ruku nepristojno i ne može biti temelj obrane od bilo koje je vrste odgovornosti', rekao je Divjak. Dodaje da je slične informacije objavio i Novi list te se pita ne misli li valjda bivši premijer da je njegov utjecaj toliko jak da uređuje i Novi list.

Iako je obično Jutarnji list bio 'pretplaćen' na ekskluzive iz USKOK-a, Divjak kaže da taj dnevnik nema monopol nad informacijama iskaza.

Šeksov nećak kaže da ne misli tužiti Sanadera jer, kako kaže, bivši premijer ima i suviše problema.